Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки пак поиска оставката на Каракачанов

Партия „Воля” отново настоя за оставката на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов. Мотивът за искането, който посочват от формацията в своя декларация, е, че министърът е нарушил законите, употребявайки Министерството на отбраната в кампанията за евроизборите.

"Скрит зад "щита" на министерството Каракачанов обвини "Воля", че са използвали в социалните мрежи лого на Военновъздушните сили. Каракачанов явно е толкова безпомощен и с толкова изтънял рейтинг като министър, че вместо да подаде жалбата от името на ВМРО, на която се води лидер, използва за тясно партийни цели държавата, а оттам и честа и достойнството на българите под пагон, като ги забърка в измислен скандал", посочва се в декларацията.

От "Воля" обаче са категорични, че двата знака нямат нищо общо. Те подчертават и че за две години като военен министър Каракачанов не само, че не е направил нищо за армията, а дори напротив - оставил е военните без необходимото окомплектоване и без достойно заплащане. Обвинението му към "Воля" пък показвало, че очевидно не познава и логото на ВВС, посочват от партията на Веселин Марешки.

Явно реакцията на Марешки и формацията му е в отговор на санкцията, наложена от ЦИК, след подадена жалба от шефа на кабинета на военния министър Илия Налбантов. Той сигнализира, че коалицията „Воля-Българските родолюбци” използва обозначителния знак на Военновъздушните ни сили в агитационните си материали.

На 5 май изборният регулатор постанови премахването на националния знак на военните въздухоплавателни средства от всички агитационни материали на коалиция "Воля – Българските родолюбци".

Членовете на ЦИК са установили, че е налице нарушение на забраната за използване на агитационни материали, които застрашават държавната собственост чрез използването на националния знак на военните въздухоплавателни средства, предвидена в чл. 183, ал. 4 ИК, от коалицията около Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във