Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки: От БСП ме заплашват, те са по-лоши от Караянчева

"От "Воля" не сме защитавали Цвета Караянчева, напротив. Всеки човек има своите слабости, прави грешки. Най-вероятно и при нея е така. Кои обаче са тези душмани, които искат оставката ѝ? Ние показахме, че настояващите за това са по-лоши от нея." Така лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки коментира дебатите за предсрочното отстраняване на председателя на парламента Цвета Караянчева. В четвъртък с гласовете на ГЕРБ, "Воля" и "Обединени патриоти" Народното събрание реши тя да остане на поста си. 

Марешки заяви, че от партията му са били категорично против, ако Караянчева бъде отстранена, на нейно място да "дойдат" социалистите Кристиан Вигенин или Корнелия Нинова. 

От председателите на Народното събрание, които помнел от предишни години, лидерът на "Воля" посочи, че Караянчева стои най-добре от всеки един от тях. "Като административен ръководител считам, че тя е човек, който може да потушава напрежението и да води работата на парламента", каза той в ефира на Нова телевизия.

Според него по време на дебата са се чули "страшни неща". "Не е приятно някого да го плюят", добави Марешки.

Съдебните обвинения срещу себе си политикът коментира така: "Получавам бизнес и политически удари заради дейността ми срещу корупцията и исканията за справедливост в България. Нарочват ме бизнесите като модел за ограбване на страната, срещу които скачаме. Нарочват ме и политическите ми опоненти. Говори се, че съдът е на "Демократична България”, смята той.

Въпреки получените присъди, Марешки е категоричен, че се чувства достоен да бъде зам.-председател на Народното събрание. "Атакуват ме Вигенин, Нинова и някакъв Кутев. Той ми отправя и лични заплахи. Крещи ми "Ще видиш ти какво ще стане". Предупреждавам го обаче, че няма да му позволя да го прави", обясни лидерът на "Воля".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във