Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки: Oпитват да ме направят послушно пуделче

Разиграват театри пред хората, за да се опитат да направят мен и нашата парламентарна група послушни пуделчета, каквито има много в този парламент. Това коментира пред БНТ лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки, срещу когото специализираното звено "Антикорупция" повдигна обвинение.

"Най-лошото е, че по този начин те възпитават всички следващи, че, ако си послушен, играеш в играта, крадеш от пътища, от НДК, саниране, тогава нямаш никакви проблеми с никой. Обаче, ако си непослушен, ставаш неудобен", каза Марешки.  

Той заяви още, че според него правителството ще падне от власт заради борбата с нелегалната търговия, ако не започнат да се борят с нея. Относно обвиненията за лекарствата той каза, че няма проблем с конкурентите, а те с него. "Моите конкуренти са използвали по същия начин лобита за правене на закони срещу Марешки. Аз съм единственият бизнесмен с толкова закони срещу моят бизнес. Имаме идеи в контрабандата с горивата. Няма какво да гледаме в парламента, няма внесени законопроекти. Това трети мандат на Борисов, той е най-опитният и трябва да е с летящ старт", посочи той.

Лидерът на "Воля" усещал все повече напрежение сред хората и в парламента и според него все повече намирисва на предсрочни избори. "Много остро ще поставим въпроса през септември. Или правителството започва активна работа, или свършва този цирк", закани се Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във