Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки: Мога да се справя като министър на икономиката

„ВОЛЯ” се бори за мястото на ГЕРБ, които са тръгнали са по надолнището. Ако след изборите влезем в управляваща коалиция, може да вземем само един ресор, но ще направим революционни неща и тогава хората ще направят рязка разлика. Който и ресор да вземем, хората ще усетят промяна до 2-3 месеца, тъй като ще предложим революционни решения. Целта ни е изпълнителната власт, а не просто да стана депутат. Мога да се справя като министър, например на икономиката. Това заяви Веселин Марешки пред "Дарик Варна". 

Марешки обвини лидерът на БСП Корнелия Нинова, че копира програмата на „ВОЛЯ”. Според него ръководството на столетницата „яде черен хайвер, докато симпатизантите на партията мизерстват с черен хляб”. Като пример той посочи варненския депутат Красимир Янков, който на срещи електората ходел с автомобил за стотици хиляди левове и носел скъпи костюми и часовници, а в същото време обяснявал социална политика. 

„Единствените, които на изборите ще се явят самостоятелно, сме ние, ГЕРБ и ДПС. Всички останали правят тюрлю гювеч, за да се доберат до властта. БСП прави коалиция със Цветелин Кънчев заради 40-50 хил. цигански гласа”

В програмата на партията му са предвидени финансови стимули за справяне с демографската криза и ранното отпадане на деца от училище. Планира се 1000 лева помощ за всяко новородено дете. Парите ще се отпускат под формата на ваучери, но само на родители, които са над 21 години, имат поне средно образование и не повече от три деца.  Учениците без неизвинение отсъствия и с успех над 4,50 ще получават в началото на всяка учебна година по 100 лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във