Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки иска президентът да каже има ли спекула при горивата

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки задава три важни въпроса на президента Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на „Воля”. 

„Държавният глава най-после да проговори и да каже дали има спекула в горивата. Ако смята, че има такъв проблем, то какво решение предлага той. Ако няма идея, нека отговори дали подкрепя моя план за създаване на държавна верига бензиностанции на нормални цени”, заяви лидерът на Воля. 

Призивът на Марешки е във връзка с молбата на журналиста от bTV Антон Хекимян в социалните мрежи  - да му се изпращат въпроси, които да използва в утрешното си интервю с държавния глава. 

„Аз му давам най-важните въпроси, чиито отговори българите очакват отдавна. Президентът Радев вече един месец мълчи и не взима отношение нито за това дали има спекула, нито дали ще подкрепи идеята за държавна верига бензиностанции. А няма българин, който да не е пострадал още повече от картела, след като на световните пазари цените падат, а тук –не. Крайно време е държавният глава да проговори. Иначе изводите, които народът ще си направи, няма да са в негова полза”, заяви Веселин Марешки.

Лидерът на „Воля” изрази надежда, че телевизията няма да се притесни от темата и ще я включи. „Ще е жалко, ако  и  медиите са уплашени от картела”, коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във