Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки имал проект за нова Конституция, но няма да го покаже, за да не му го откраднат

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че има свой проект за нова Конституция, който е писан от адвокати, на които той е платил. Зам.-председателят на Народното събрание обаче обясни, че няма да го покаже, защото другите партии ще откраднат идеите за промени.

В студиото на бТВ Марешки отправи персонални нападки към ръководителя на катедрата по Конституционноправни науки в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и бивш конституционен съдия Пламен Киров. Те бяха във връзка с интервю на Киров пред същата телевизия, дадено миналата седмица, в което юристът коментира "ниското ниво на юридическа мисъл" в сегашното Народно събрание. 

Марешки отрече, че е засегнат от тезата на проф. Киров, че при Народно събрание със 120 депутати ще се промени политическото представителство и малките партии, каквато е и "Воля", няма да влязат в парламента. "Аз не съм юрист, но явно имам повече ум" (от професор Пламен Киров)", коментира зам.-председателят на Народното събрание. 

"Явно всичко е било кьорфишек". Така пък той коментира темата за отхвърления проект за нова Конституция. 

Марешки оправда поведението на "Воля", което първо подкрепи внасянето на проекта за нов основен закон на ГЕРБ, а после не гласува за разглеждането му, като заяви, че от неговата партия по принцип са против Велико Народно събрание и затова са гласували "въздържал се". 

"Няма никакъв проблем ГЕРБ и днес да падне от власт. Тупат топката некадърниците, които не могат да ги свалят", това коментира зам.-председателят на парламента.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във