Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки и Симеонов се целят към третото място на изборите

"Стремим се да сме трета политическа сила. С Валери Симеонов сме остри камъни, но ни обединяват не дрязгите, а националният интерес." Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки по повод регистрацията на "Патриотична коалиция - "Воля" и НФСБ" в Централната избирателна комисия. 

Той посочи, че очаквало новото обединение да не бъде само новината, но и изненадата на предстоящите избори. 

"Ние сме заедно с г-н Симеонов и сме показали, че сме готови да дадем немалка крачка назад, да загърбим нашето его в името на националните интереси. Единственото, което ни обединява е националният интерес за високи доходи, безплатни лекарства, силна икономика, борба с монополите и не на последно място, даже едно от първите неща - корупцията максимално близко до нулата", каза лидерът на "Воля".

Председателят на НФСБ Валери Симеонов обяви, че новата коалиция протягала ръка към всички патриотични формации, които желаят да се присъединят към тях.

Симеонов и Марешки съобщиха в сряда, че партиите им ще се явят заедно на парламентарните избори. Те се похвалиха, че само за ден са успели да съберат над 10 хил. подписа. Днес обаче внесоха 4200 за регистрация в комисията.

"Защото аз ценя труда на нашите служители и симпатизанти, бях казал да бъдат 2700, за да не хабим ресурс, но мисля, че около 4200 подписа внасяме, за да сме максимално бързи. Това е само за вчерашния ден - събрали, регистрирали, написали в компютрите и в момента сме готови за внасяне на подписката”, изтъкна Марешки и допълни, че са ги събирали в цялата страна.

На въпрос дали има формации, с които никога не биха се коалирали, председателят на "Воля" отговори, че това е на първо място ДПС. Имали и "сериозни задръжки" за БСП, но било въпрос на бъдещи преговори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във