Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки готов да участва с министри в правителството

S 250 76604acc 37d4 4cbd a9f6 6fd8d543a025
S 250 bd42fb75 e069 4cab 8763 d1a914be3cb2
S 250 d0a78b1e a04d 499c a460 ee6543e1519c

От "Воля" считаме, че най-важното след изборите е формирането на стабилно правителство. То може да се състави около няколко стратегически цели – България да се управлява в ползва на народа и държавата. И второ, трябва да се обединим около проблемите с демографската криза. Необходима е 10-годишна програма за решаване на този проблем и негативната тенденция, която да се изготви от правителството и парламента. Това каза Веселин Марешки на първата официална пресконференция на "Воля" след парламентарните избори.

"През кампанията видяхме бягство от политически и лидерски дебат, всичко бе заложено в черен пиар и фалшиви новини. "Воля" беше обект на нападки отвсякъде, което доказа, че сме различни, но тази кампания отблъсна над 10% от избирателите, които имаха готовност да ни подкрепят. На практика твърдите ядра решиха изборите", коментира Марешки.

Според него на хората с воля за промяна било внушено, че партията му е фалшива, а той е престъпник и убиец. "Затова отсега ще работим срещу разпространението на фалшиви новини. Още повече когато те са платени с пари, откраднати от народа", обеща бизнесменът.

Той посочи, че не търси участие в следващото правителство на всяка цена.

"Според резултатите на ГЕРБ се пада отговорността да състави правителство. Влизаме в преговорите, ако ни поканят, показваме нашата програма и ако има разбирателство по нашите приоритети, ще подкрепим кабинета им", обясни Веселин Марешки.

Марешки даде заявка за участие с министри в следващото управление. "Кои министерства ще поемем, ще стане ясно в хода на преговорите. Имаме специалисти във всички области. Готови сме да излезем с лицата и да поемем отговорност. Или влизаме и участваме, или ще бъдем коректив", посочи лидерът на "Воля".

За отношенията между България и Турция Марешки каза следното: "Те трябва да бъдат приятелски и добросъседски. Но няма да допуснем да се намесват в нашите вътрешни работи. Това обаче не означава да воюваме".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във