Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки: Езикът на омразата на Каракачанов не води до нищо добро

Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро. Станахме свидетели заради краткотрайни и съмнителни вдигания на личен рейтинг да поставяме на карта съдбата и етническия мир на България, обявявайки, че заради едно престъпление, извършено от конкретни хора, едва ли не част от българския народ са престъпници. Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки в декларация от името на групата. Повод за декларацията са думи на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно случая в с. Войводиново.

"От "Воля" се противопоставят на езика на омразата, който би могъл да създаде проблем с непредвидими последици. Хора, които са готови да направят престъпна група за продажба на българско гражданство, не могат да разберат какво им говорим ние от "Воля" и за какво си мислят българските граждани", отбеляза Марешки.

Според него някои формации вкарвали лобистки закони и правели корупционни схеми. Да слязат на земята, да спрат с превъзбудата, призова Марешки. Нека всички внимателно си вземем поуки от прехода, от грешките, които са правени, да отрежем лошите неща и да останат здравите сили, които да направят България една процъфтяваща държава, каза още той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във