Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки е водач на листата на „Воля – Българските Родолюбци” за евроизборите

Депутатът и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки оглавява листата на коалицията „Воля – Българските Родолюбци“ на предстоящите избори за Европейски парламент. Информацията обяви самият той на пресконференция от новата партийна централа в емблематичната сграда на “Раковски 134”, където се помещаваше СДС.

Марешки обяви, че листата се състои от 17 души. Освен от "Воля", членове на коалицията са Народна партия „Свобода и достойнство“, Български земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Българска социалдемократическа партия, Християндемократическа партия на България и партия „Обединена социалдемокрация“.

Според Марешки сегашните евродепутати Джамбазки и Бареков не намериха смелост на „третия пол“, затова едно от първите неща, с които би се заел той е темата за Истанбулската конвенция.

„Точно заради такива като тях по българските училища питат децата дали са момченца, момиченца или нещо друго. Ние категорично ще осветяваме такива хора и ще се борим да не попадат в който и да е парламент“, обясни лидерът на „Воля“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във