Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки: Да се стягат сценаристите и да започнат да пишат закони

"Кампанията ни не беше най-скъпата, защото в нея бяха 10 формации, ако го разделим се получава най-евтината кампания, но беше най-смислената, която беше за, а не против - безплатните лекарства, държавна верига от бензиностанници с ниски цени на горивата." Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

По думите му благодарение на различни фалшификации, внушения и повтаряния, че партията няма да влезе в парламента се е стигнало до този резултат на изборите. На парламентарния вот неговата партия се яви в коалиция с НФСБ и други формации. Те обаче не успяха да преминат 4% бариера за влизане в парламента. В предишното Народно събрание "Воля" влезе самостоятелно. 

"Излизам чист и неопетнен от този мандат и не съм откраднал нито един лев от българите", заяви Марешки.

Той обяви, че партията остава на политическата сцена, но уточни, че мотивацията му малко се е изчерпала, защото не вижда себе си като "плезещ се политик". "Не си представям по този начин политиката и политиците, а с чест и достойнство", подчерта лидерът на партията. 

Според него ГЕРБ няма да успее да направи правителство.

"Няма да излизам от политиката и давам един ден на втория (Слави Трифонов - бел.ред.), който ще прави правителство. Ако вторият в парламента, още на първия ден не приеме субсидия от един лев и мажоритарни избори, аз ще отида и ще му кажа, че не е мъж, а поредния утьо, който подлъга българите и ги лъже. В момента те ("Има такъв народ" - бел.ред.) могат да изпълнят всичко от референдума, на който аз също гласувах "за". Имат огромна подкрепа за това. Ако не го направят, значи са утьовци", категоричен бе Марешки в ефина на бТВ.

"Аз не разбирам защо тези хора не излизат и не коментират изборните си резултати. Това говори за две неща - или ги е страх, или водят преговори за дълбоко задкулисие, с което да разпарчатосат държавата. Аз ги призовавам да излязат от дупките си и да кажат какво ще правят", апелира той и допълни, че "Воля" е партия, която няма да отстъпи от тези неща и сценаристите, и шоумените да се стягат и да започнат да пишат закони. 

"Новият проект за Конституция на президента ще го науча наизуст. На ГЕРБ проекта го прочетох повърхностно, но този ще го науча наизуст и ще го подкрепя, ако наистина помага на българите да заживеят по-добре", обеща Веселин Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във