Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки: Чалгаризираха държавата, сега я хазартизират

След чалгаризацията на държавата, сега тече процес на хазартизация. От известно време чрез напоителни реклами на българина му се внушава, че не чрез труд, образование, лично израстване, лични качества, а чрез търкане на картончета и висене в хазартни зали може да стане успешен и богат. Това каза лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки в декларация от парламентарната трибуна.

"От партия "Воля" сме притеснени от този процес на хазартизация. Затова ще внесем подготвени предложения за промени в Закона за хазарта - един процент от приходите от хазартните игри да отиват директно 50 на 50 в бюджетите на министерствата на културата и на спорта. Идеите за законови промени бяха представени на публична дискусия вчера в парламента от Професионалния синдикат на българските артисти и представители на Българската социалдемократическа партия. Като допълнение към предложението на културните дейци, от "Воля" искаме толкова пари, колкото се отделят за реклама на хазартната дейност, да се отделят и за културата и спорта", обясни Марешки, цитиран от БТА. 

Той подчерта, че хора в тази зала, които като чуят за промени в правилата на хазарта в посока част от приходите на хазартните босове да бъдат намалени, започват да се притесняват. "Разбирам ги, но след като ние от "Воля" сме в парламента, нищо вече няма да е същото", категоричен беше Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във