Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки: Цацаров е най-големият артист

Излиза, че главният прокурор е най-големият артист, защото, ако той прави нещо, а в същото нещо обвинява някой друг.  Това е висша форма на артистизъм. Това коментира лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки.

Днес антикорупционното звено на прокуратурата разпитва лидера на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание по обвинението, че в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. е заплашил седем собственици на аптеки с увреждане на имуществото им и други противозаконни действия с тежки последици за тях в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София.

"Аз смятам, че аптеките на тези хора са наказателни към българския народ, защото продават много по-скъпо. Вие чухте ли някъде едно изречение срещу някой фармацевт, когото да съм изнудвал и заплашвал", попита Марешки. 

„Четох  интервю на Сотир Цацаров, че случаят "ЦУМ-гейт" е бил сценарий на хора, които имат интереси в енергетиката. Аз нямам доверие в прокуратурата, но изглежда, че и той няма доверие в същата прокуратура, защото не завежда дело да ги види тези граждани, които му правят този сценарий и не ги казва пред медиите. Както той каза, че очаква от мен да не кажа, аз също очаквам, че той няма да каже кои са тези хора с интереси в енергетиката, които са го направили този сценарий“, каза още той. 

Според него, ако каже имената на хората, които го заплашват, ще се изложи на още по-голяма опасност.

"Надявам се, че наистина прокуратурата ще се самосезира и ще провери тези данни и ако няма такива, помолих да ме информират това набеждаване ли е или не е, човекът, който е набеждавал, не трябва ли да лежи по затворите, а не да обвинява други хора“, каза още лидерът на „Воля“. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във