Банкеръ Daily

Татяна Дончева:

Манталитетът на Иван Гешев е "нагоре – лази, надолу – гази"

Предстоящото излъчване на главен прокурор е много неприятно и предвещава бури. Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева по повод единствения кандидат за обвинител номер едно Иван Гешев. 

“Човекът е завършил полицейската школа, ходи с пищов на кръста и непрестанно е в екшъни. Как си представяте, че ще се държи по различен начин, ако го направите главен прокурор? Ще се държи по същия начин, но още по-безконтролно, защото там няма нито интелект, нито задръжки”, смята Дончева. Тя прогнозира, че предстоят незаконни арести, за които после отново данъкоплатците ще плащат обезщетения. Според нея професионалната кариера и образованието на Гешев го формират като човек с полицейски манталитет. “Такива хора си имат своите особености – полицаите и военните, те нямат нищо общо с магистратския манталитет и никога не могат да го придобият”, посочи пред bTV лидерът на движението

За манталитета на бъдещия главен прокурор добави "Нагоре – лази, надолу – гази". Тя сравни издигането на Гешев със скандала около поисканата оставка на директорката на музикалното училище в София Столина Добрева заради отказа да назначи без конкурс оперната прима Дарина Такова.

За битката за София на предстоящите местни избори Дончева призова леви и десни да се обединят поне на втория тур за пробив срещу ГЕРБ. По думите ѝ те могат да застанат зад номинацията на Мая Манолова. Тя допълни, че гражданите в София са по-смели от тези в провинцията. Това дава възможност да се направи пробив срещу това "мутренско статукво".

Facebook logo
Бъдете с нас и във