Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова внесе във ВиК Бургас искане за преразглеждане на поскъпването на водата

Лидерът на гражданската платформа "Изправи се, България" Мая Манолова внесе във ВиК Бургас искане да бъде преразгледано решението за поскъпване на водата в областта с 59%. Към искането има и подписка, подкрепена от 100 души. Пред служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков Манолова ще настоява и да бъде направена ревизия на дружеството.

"Подали сме сигнал до Административната прокуратура, която да протестира като незаконосъобразно решението на КЕВР за повишаването на цената на водата в Бургаска област с 59%", заяви Манолова.

"Кметовете, за съжаление, и гражданите не са упълномощени лица, които могат да обжалват повишаването на цената на водата, които да могат да атакуват решенията на КЕВР", допълни тя.

ВиК Бургас да не се възползва от пределната цена определена от регулатора е посочено в искане до ръководството на дружеството, "защото хотелиерите, ресторантьорите, изобщо туристическият бранш, който е ключов за Бургас, също поиска да не се пипа цената на водата".

За ревизия на дружеството ще настоява още лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова.

"То, не просто е непосилно за плащане. То е необосновано и неправилно. Пак казвам, защото вътре са си включили разходи, които изобщо могат да не бъдат включвани, включително и бъдещите инвестиции. Ами, ако не ги направят - нито качеството се е подобрило, по 18 показателя за качество ВиК - Бургас има пълно неизпълнение", посочи Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във