Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова вика КЕВР в парламента и внася промени в Закона за ВиК

Председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова ще внесе промени в Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационни услуги и искане за изслушване на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране. Със законодателната инициатива се цели промяна в начина за образуване на цената на водата.

Искането за изслушване на КЕВР е във връзка с предложените от ВиК-дружествата нови цени на водата за регулаторния период 2022 - 2026 г. Например, през 2026 г. цената на водата в Сливен ще е със 127 на сто по-висока в сравнение с цената през 2021 г., посочват от формацията на Манолова. А с промените ще се даде глътка въздух на българските семейства, за да могат да оцелеят в условията на повишаване на всички цени, важни за домакинството.

Резултатът от водната реформа е, че плащате повече, но не получавате нищо по-добро, отбеляза председателят на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!". "Въпросът не е само да се сменят едни хора с други. Трябва да се промени самият принцип и механизъм за назначаване на членовете на КЕВР", подчерта Мая Манолова

Facebook logo
Бъдете с нас и във