Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова ще подкрепи кандидатите за "районни кметове на промяната"

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова заяви, че ще подкрепи кандидатите за "районни кметове на промяната, които ще излязат срещу модела ГЕРБ в София и Столичната община" заяви Мая Манолова на брифинг в предизборния си щаб. До нея застанаха независимият кандидат за кмет на район "Младост" Стефан Стефанов, подкрепен от БСП, и Владислав Владимиров от "Движение България на гражданите", който се бори за кметския пост в "Нови Искър".

"В 22 от 24 столични района ще има балотажи. Това показва, че гражданите, които гласуваха на 27 октомври, подкрепиха промяната и не гласуваха за кметовете на ГЕРБ. Управлението до този момент се извършваше по модел, създаден от орлетата на Борисов, свили гнездо в Столичната община. Две трети от гражданите гласуваха срещу този модел на задкулисието", каза Манолова. Тя посочи, че е готова да проведе разговори с щабовете на "Демократична България" и "Спаси София" за това как да обединят усилията си "срещу порочния модел, който ни управлява".

По думите на бившия омбудсман подкрепата й за кандидатите за районни кметове се базира на програмата й - децентрализация на инвестиционната програма на Столичната община. Процент от планираните разходи ще се насочи към районите.

Манолова предизвика Фандъкова на лидерски дебат "лице в лице, без да се крият зад екипи". "Готова съм да дебатирам на всякакъв терен, включително на Международната космическа станция, ако това е неутрален терен за ГЕРБ", каза тя.

Така Манолова отговори на отправената й от ГЕРБ вчера покана за дебат между нея и Фандъкова, заедно с екипите им, на неутрален терен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във