Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова ще победи Фандъкова на втори тур с 3 към 1 според Евгений Дайнов

Предстоящите избори са изключително важни, защото дори управляващите пак да спечелят, ще има много промени на местно ниво. Това заяви пред журналисти във Велико Търново политологът Евгений Дайнов. В подкрепа на твърдението си той даде за пример столицата. Според него ако надпреварата за кметския пост е между Мая Манолова и Йорданка Фандъкова, то Манолова ще победи на втори тур с резултат 3 към 1.

По думите му Слави Трифонов е закъснял "с поне пет години, дори повече". За момента "Демократична България" не може да бъде носител на цивилизования начин на поведение и живот, които се завръщат сред обществото. В тази насока може да се очаква да се появи нов човек или ново обединение, но няма да е сега, а след няколко години.

Политологът отбеляза също, че нишата, към която трябва да се насочат новите формации, е поколението на европейските българи – младите хора. Според него те не гласуват сега, защото не им дават да го правят от компютъра. "Трябва да ходят в някакви училища, да се редят с пенсионери от махалата, а те не го искат", каза той. Мнението му е, че няма да има електронно гласуване, защото управляващите не искат младите да гласуват, а те не искат младите да гласуват, тъй като осъзнават, че не са като тях.

Дойнов очаква предсрочни избори, според него те дори са се забавили.

 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във