Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова се закани, че ще съди Борисов

Кандидатът за кмет на София, издигнат от инициативен комитет, Мая Манолова се закани, че ще даде премиера Бойко Борисов на съд. "Ще се видим в съда, г-н Борисов!". Това каза на брифинг независимият кандидат по повод твърденията на премиера за срещи между нея и ромски лидери във Волуяк, свързани с уговорки за купуването на гласове. Борисов обяви още, че Братя Галеви помагали на Манолова, въпреки че са обявени за издирване.

"Срам ме е от премиера. Срам ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в национален ефир днес. Нарече екипа ми "сбирток", 124 хил. столичани - "нечистоплътни", затова че ме подкрепят. Нарече срещата ми с хората във Волуяк "уйдурма". Бил е кмет и не знае, че там няма ромска махала, няма роми. Той, който допусна братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че са фактор на изборите в София", допълни кандидат-кметът.

Според нея премиерът е "разтресен от страх", че ще загуби София. Това го накрало да наруши закона и да се намеси в кампанията, но така се виждало кой е този, който наистина управлява столицата. По думите на бившия омбудсман е ясно "кой се бори за властта в София с всички сили и средства"

"В неделя се изправям срещу Борисов, ДПС, срещу контролирания и купен вот, срещу начина, по който се избира главен прокурор, срещу едноличната власт", закани се Манолова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във