Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова призова българските евродепутати да подкрепят българските граждани срещу корупцията

Призоваваме ви по време на дебата да застанете на страната не на партиите, които са ви издигнали, докато техни представители често създават, поставят политически чадър и съзнателно не разобличават корупционните схеми в България, а на страната на българските граждани.

За това призова председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в обръщение към българските евродепутати за дебата за върховенството на правото в България. Дебатът е насрочен за 5 октомври 2020 г. в Европейския парламент.

„Българските евродепутати, независимо от коя партия са – ГЕРБ, БСП, ДПС, „Обединени патриоти” или „Демократична България” да гласуват „за“ резолюцията на Комисията по граждански свободи, права на човека и върховенство на правото (ЛИБЕ) към Европарламента. В тази резолюция ясно се казва, че корупцията е пропила българската държава, медиите са политически натискани и изнудвани от властта, финансиране получават само фирмите, приближени до управляващите, правата на гражданите са потъпкани”, допълва Манолова. 

Бившият омбудсман апелира още евродепутатите да гласуват „за“ резолюцията, за да застанат на страната на българските граждани, а не на страната на олигарсите, които управляват държавата. „Да се съгласят с констатациите за корумпираното управление в България и за необходимостта от реформи за съдебната система, за изборното законодателство, за възстановяване на демократичните стандарти, правата на гражданите и едно почтено управление в интерес на гражданите”, категорична е Манолова. 

По думите на лидера на „Изправи се.БГ” в България има повсеместна корупция. „Публикуваните записи, снимки и цялостното му поведение не оставят никакво съмнение, че начело на корупционната пирамида е самият премиер Бойко Борисов. Разследвания по някои от тези схеми се водят в европейски държави. В България – не”, допълва тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във