Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова поиска оставките на Аврамова и шефа на ДНСК заради небостъргачите "Златен век" и "АйТауър"

Оставка на шефа на ДНСК Иван Несторов и на регионалния министър Петя Аврамова заради небостъргачите "Златен век" и "АйТауър", заради бетона по морето, заради бетона в цялата страна. Няма наказан представител на никоя институция - нито мнозинството в парламента, приело скандалната поправка "Златен век", нито на шефа на ДНСК, нито на хората на столичния кмет, нито на главния архитект на София. Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова на протеста, организиран от Инициативния комитет "Лозенец", срещу строежа на небостъргача "Златен век" в понеделник вечерта.

„Кметът на ГЕРБ, ДНСК на ГЕРБ, министърът на ГЕРБ си прехвърлят топката и отговорността, която е безотговорност спрямо гражданите и отговорност единствено към приятелските кръгове, които са на трапезата на властта”, допълни Манолова.

По думите й наказани няма - както за небостъргачите, така и за строителството в Синеморец, което започна извън всякакви срокове според Закона за Черноморското крайбрежие. „На това безобразие е време да се сложи край. Ще има ревизия на всичките им близки подчинени и институции, които унищожиха българското Черноморие, които унищожават София”, каза още председателят на Гражданската платформа. 

Манолова припомни, че на Шофьорския плаж на Алепу шефът на ДНСК се опитваше да ни обясни, че апартаментите в хотелския комплекс не са апартаменти, че асансьорът не е асансьор и това е подпорна стена. Премиерът Борисов пък обяви, че това са къщички за птици. Тя е категорична, че наглостта на приближените до властта трябва да спре. 

„Строежът на хотелския комплекс на Алепу е позволен от шефа на РДНСК, човек на бивш вицепремиер и беквокал на Борисов, фирмата-строител е близка до Борисов, архитектът е близък до Борисов. Това безобразие е с одобрението и съдействието на властта. За тези хора закони и правила няма, ако се строи от близки фирми и архитекти, ако се разрешава от близки институции”, подчерта Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във