Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова подписа платформа за управление с дясно-центристки формации

Кандидатът за кмет Мая Манолова подписа с представители на дясно-центристки формации гражданска платформа за управление на столицата. Тя им благодари за подкрепата, за конкретните политики и действия.

"Пиша своята програма за управление заедно с гражданите. Вече проведох множество срещи и подписах множество документи заедно с тях. Моята кауза е София и целта на моята програма е да начертаем конкретни мерки за постигане на добро управление, за управление с и за гражданите, със и за столичани. Управлението на София през последните 10 години не е добро. Въпреки огромните средства от държавния бюджет, София не е подреден, чист, зелен, светъл и прозрачен град. Напротив, София диша трудно и е в политическо задръстване. Не се управлява прозрачно, а парите на гражданите не се харчат ефективно. Има сериозен проблем с начина, по който се управлява градът. Целта ни е с общи усилия този модел да бъде променен", заяви Манолова.

Основните приоритети в гражданската програма са почтена и светла София, дигитализация на процесите в общината, пълна публичност и прозрачност на обществените поръчки чрез електронни търгове. Обещават се модерни решения срещу презастрояването, ясен и модерен план с развитие на града на север, детски площадки, детски градини, достоен живот за възрастните и възможност за развитие на младите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във