Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова определи кампанията като трудна, жестока и нечестна

"Благодаря на хората, които гласуваха за мен близо. Това са 170 хил. души. Благодаря и на всички, които гласуваха по съвест, както на всички, които се влязоха в битка за достойнството си. Ще коментирам окончателните резултати, тъй като според анализа на моя щаб разликата в момента е под 3%." Това заяви гражданският кандидат-кмет на София Мая Манолова пред журналисти след първите резултати от местния вот, които и отредиха позицията на втори в битката са столицата.

"Що се отнася до моето участие в тази кампания, дадох всичко от себе си в една трудна, жестока и нечестна кампания. Не отговорих на вандализма, агресията и купуването на гласове със същото", посочи още Манолова.

По думите й тя не се страхува от загубата, от принудата, директните заплахи и силовото постигане на резултатите. Нейният страх идва от думите на един от районните кметове в София, който й е споделил, че се купуват гласове ред очите му и той нищо не може да направи. "Това е истинската опасност и това е реалната ситуация в страната - безнаказано купуване на гласове от страна на ГЕРБ. Видяхме как силово се принуждават хората да гласуват.  Правоохранителните органи действат селективно, те не отговориха на сигналите ни. Властта няма страх от закона и срам от хората, А хората гласуваха протестно именно срещу това", каза още гражданският кандидат.

Според нея за първи път е постигната победа на гражданите. За първи път от 14 години в София е имало балотаж и гражданите са поискали истински дебат за столицата. Изговорили са се открито проблемите. Видял се страхът в очите на властта, както и и "дъното, до което може да стигне".

"София показа, че може да се обедини демократичната десница и левица, демократите от неправителствения сектор. Всички демократично настроени граждани си подадоха ръка и видяхме, че могат да се превъзмогнат партийните различия. Тази нощ видяхме и как може да бъде преодолян моделът на партийната и едноличната власт. Видяхме пътя, по който този вид власт може да бъде демонтиран. И гражданите имат смелост да извървят този път докрай", заключи Манолова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във