Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова няма намерение да се кандидатира за кмет на София

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че не възнамерява да се кандидатира за кмет на София.

Манолова дойде в парламента с каси с кюстендилски череши, за да напомни по вкусен начин на депутатите, че й отлежават законодателни инициативи в парламента и затова общественият защитник настоява те да се придвижат. "Имам кауза с банките, монополите, с наказателната лихва, с бързите кредити, с частния фалит, с машинното гласуване и с хората с увчерждания", съобщи тя. Омбудсманът обяви, че е противник на свръхзастрояването в София.

Тъй като се занимавала с банковите институции, по думите й медиите трябвало да я питат дали не проявява интерес към поста на финансовия министър Владислав Горанов или на здравния министър Кирил Ананиев. "Не искам да ставам нито здравен министър, нито финансов, но това не означава, че ще ги оставя намира", закани се Мая Манолова. Тя допълни, че същото се отнася и за гражданите на София

Общественият защитник обвини работата на секционните избирателни комисии за проблемите с машинното гласуване. По думите ѝ секционните комисии грешно са отчели вота на избирателите. Машините разобличиха хората в СИК, изтъкна общественият защитник. Манолова е притеснена, че се прави опит да се спре или редуцира машинния вот. Тя недоумява защо вместо да се купят машини за 9 милиона, се наемат за същата сума. Още от днес трябва да започне подготовката за машинно гласуване за местните избори, по мнението й.

Facebook logo
Бъдете с нас и във