Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова: Няма да участваме в парцелиране на властта

"Получихме покана за консултации с "Има такъв народ". Ние не желаем постове, позиции и да участваме в парцелиране на властта." Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред журналисти в парламента.

"От "Изправи се БГ! Ние идваме!" настояхме за публични консултации и публични разговори по сформирането и подкрепата на управление на правителство. Настояхме и приоритетите, които защитаваме, да намерят място в програмата на следващото правителство. Ние ще участваме в разговорите, които са обявени за събота. Имаме покана, която вече е дошла и писмено за разговори с "Има такъв народ" по сформирането на правителство, неговият персонален състав и неговата програма", каза още Манолова.

"Ще настояваме преизчисляването на пенсиите да се случи веднага", подчерта председателят на парламентарната група. По думите ѝ от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще настояват ревизията на предишното управление да продължи и за съдебна реформа. Според нея най-важна е програмата, но също така са важни и хората, които ще извършат промяната. 

Манолова коментира и поканата за консултации от страна на "Има такъв народ" към ДПС: "Аз не знам кои са поканените лица, защото поканата до нас е персонална. Ние имаме ясна позиция, че няма да участваме и подкрепяме управление с участието на ГЕРБ и ДПС", подчерта още тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във