Банкеръ Daily

Цвета Караянчева

Манолова не знае какво се случва в София и говори празни приказки

Мая Манолова няма реална престава какво се случва в столицата. Тя се изправя срещу един кандидат като Йорданка Фандъкова с опит и идея за София. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя обвини бившия обществен защитник, че прави кампания с "общи приказки" и прогнозира, че Фандъкова ще спечели кметския пост.

Председателят на парламента посочи, че управлението на страната е стабилно и това не бива да се обвързва със загубата на дадена община. Тя допълни, че проблемите в малката коалиция, не означават, че има проблеми в управлението на страната. Също така увери, че ще продължи да съществува групата "Обединени патриоти", от "Атака" ще запазят местата си в комисиите.

"Всичко е обвързано с кампанията. Видяхме го това на евроизборите. Няма я сега г-жа Йончева да се разкарва с папки и да иска доклади от АПИ. Те са там, обаче няма кой да ги прочете. Просто се използва черен пиар и се цели да се повдигне негативно отношение към кандидата ни", отбеляза Караянчева пред БНТ. По думите й властта изморява и през всичките години на управление ГЕРБ сигурно са допуснали грешки, но подчерта, че от партията са близо до хората и знаят какви са техните проблеми. Така дори да се допусне грешка, може да бъде коригирана. Тя отчете, че от управляващата партия никога не са поемали ангажименти, които не могат да изпълнят.

"Не чухме нищо ново от президента. Няма диалог, за съжаление. Призовавам го да бъде конкретен в предложенията си и в критиките си. Нека да е опозиционен президент, но той е президент и на всички български граждани", каза още председателят на парламента и припомни, че за две години държавният глава е наложил 18 пъти вето.

На въпрос дали има руски шпиони у нас, тя отговори, че компетентните органи могат да кажат, но скандалът няма общо с изборите, а е просто съвпадение.

Що се отнася до освобождаването на Явор Нотев от поста на зам.-председател на Народното събрание, Караянчева заяви, че много съжалява за това, защото с него са работили добре и той е добър юрист.

"Кандидатите за кметове на ГЕРБ за местните избори в големите градове са от няколко мандата и са направили много за градовете си. Те са утвърдени като личности. Пожелавам им успех. Не се съмнявам в успеха им, защото това, което са направили за градовете си, е видимо и се надявам хората да го оценят“, отбеляза още тя и съобщи, че партията няма да търси подкрепата на други политически формации.

Предстои да се види колко депутати ще бъдат кандидат-кметове и ще се направи анализ с колегите ѝ от другите парламентарни групи на председателски съвет за това как ще работи Народното събрание в периода на предизборната кампания. "Засега сме говорили евентуално една или две седмици преди изборите парламентът да не работи, но все още предстои да се обсъжда“, каза още Караянчева.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във