Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова не приема условията на ГЕРБ за дебат, а не на БНТ

Предложението на БНТ е ясно и то не включва екипа на г-жа Фандъкова. Нека ГЕРБ бъдат коректни и да кажат, Мая Манолова не приема условията на ГЕРБ. Да, не приемам условията нито на ГЕРБ, нито на г-жа Фандъкова, нито на нейния екип. Това каза независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова във връзка с твърденията на ГЕРБ, че тя е отказала дебата в БНТ.

По-рано през деня предизборният щаб на ГЕРБ/СДС/ излезе с позиция, в която обвини Манолова, че отказва да участва в дебат за София. "Г-жа Мая Манолова отказа участие в дебата за София, който предложихме, и който обществената медия беше готова да организира.  Г-жа Манолова продължава да крие както лицата на хората, които стоят зад нея, така и произхода на средствата, с които финансира кампанията си. Това са много важни въпроси, от които тя продължава да бяга и не дава отговори", написаха от ГЕРБ.             

"ГЕРБ продължава с лъжите. ГЕРБ лъже. Имаме покана за дебат, организиран от БНТ, който сме приели, но щабът на г-жа Фандъкова, екипът на г-жа Фандъкова, искат да управляват и медиите, искат да им наложат техните правила, искат да диктуват условията и в медиите", каза Манолова. Според нея от щаба на ГЕРБ "натискат и медиите, като се опитват да им извият ръцете като им наложат техните правила".

 "Това е ГЕРБ, това е щабът на ГЕРБ. Това е начинът, по който организират тази кампания", обяви Манолова. Тя коментира, че за нея важни и пред скоби са гражданите. "Затова приех дебата, организиран от "Спаси София", който г-жа Фандъкова отказа и се скри. Може би, защото я е страх, че първо ще я попитам иска ли да се домогне до следващия кметски мандат с контролиран и купен вот", обяви тя.

Относно твърденията на Бойко Борисов, че той е я направил омбудсман, Манолова каза, че Борисов си приписва свръхестествени възможности. "Очаквам, след като ме направи омбудсман, сега да ме направи и кмет, но не с купен и контролиран вот", коментира тя.

Манолова каза, че е заявила своята принципна подкрепа за другите кандидати на промяната - г-н Игнатов и г-н Бонев - още в началото на кампанията. Тя уточни, че държи на думата си и призова всички, които са я подкрепили на първи тур, да гласуват на балотажа в районите за кандидатите на "Демократична България", за независимите кандидати и за кандидатите на БСП срещу ГЕРБ.

По думите й две трети от гласувалите граждани са гласували "протестно". "Аз съм на страната на тези две трети, които гласуваха за промяна на модела", посочи Манолова. "Съгласна съм, че съм само средство - инструмент на промяната в неделя, ако гражданите пожелаят", коментира още тя.

Гражданският кандидат за столичен градоначалник посочи, че разликата между нея и Фандъкова е 8,5 процента при 100% обработени протоколи. "Това са 38 хиляди гласа, които в София от един милион и петстотин хиляди, са абсолютно преодолима преднина, ако столичани излязат и гласуват в неделя, доволните усмивки на г-н Борисов и на щаба на ГЕРБ, ще бъдат изтрити", коментира още Манолова. По думите й всеки истински глас убива един купен глас. "Това е моето послание, хора излезте и гласувайте, това е глас за бъдещето, свободата и демокрацията", каза тя.

Манолова заяви в началото на пресконференцията, че в момента цялото статукво е впрегнало ресурса си, за да запази властта и е мобилизиран целият подземен свят. Адвокат Минчо Спасов, бивш депутат от НДСВ, който е в Инициативния комитет, подкрепил Манолова, заяви, че ще сезира главния прокурор за купен вот в ромските квартали на столицата.

Манолова съобщи, че събраните дарения до момента са 150 хил.лв. от 168 дарители и информацията за тях е достъпна на сайта й.

Facebook logo
Бъдете с нас и във