Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова настоява Борисов да се извини на битите граждани и журналисти на събитието на ГЕРБ

"Борисов да се извини на битите граждани и на журналистите, чиито телефони бяха потрошени от биячите на ГЕРБ на партийното му събитие", за това настоя председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова. 

"Не чухме какво ще направи Борисов за бизнеса и обикновените български граждани, а не за актива на ГЕРБ. Да има освобождаване от данъци, да има данъчна ваканция до края на годината за фирмите и за гражданите. След като не даде подкрепа на фирмите и на гражданите, то поне да не им взема", допълни Манолова.

Тя подчерта, че подкрепата от държавата е стигнала до под 5% от фирмите, които разчитаха на нисколихвени заеми, на  мярката на 60/40 и на грантове. "Видяхме обаче колко бързо Борисов се справя с увеличението на заплатите на 28 администрации", каза бившият омбудсман.

"Не чухме отговори на най-важните за българските граждани въпроси – кога Борисов ще подаде оставка, кога ще спре с абсурдните трикове и ритуални танци, кой ще е човекът от ГЕРБ, който ще поеме позора да бъде премиер. Не чухме и отговор на въпроса кога ще е обявена обществената поръчка за закупуване на машини за следващите избори. Не трябва да се правят промени в Изборния кодекс, както твърди Борисов. Трябва неговите 7 члена в ЦИК да обявят процедура за обществена поръчка. Това трябва да направят и представителите на БСП, ДПС, Обединени патриоти, „Воля" и „Демократична България", каза още председателят на гражданската платформа.

Във връзка с провелата се днес Национална конференция на ГЕРБ, Мая Манолова коментира, че Борисов е организирал палатков лагер, поставил си палатки, но за разлика от гражданите, които са в центъра на София, той построил палатковия си лагер в периферията на София – зад борда, където вече му е мястото. "Направи го от страх, от малодушие. Това вече не са паник атаки, а страх и ужас да се изправи пред хората и да ги погледне в очите. Изигра политически театър пред актива на ГЕРБ, пред удобно събраната агитка на ГЕРБ", изтъкна тя.

Според нея премиерът е извикал добре платените активисти на високи позиции, за да сподели част от позора си и да въвлече в него и хора от структурите на ГЕРБ. "Целият актив беше освиркан заедно с шефа си и видя „народната любов". Това са част от ритуалните танци, с които Борисов се опитва да запази властта, защото го е страх от ревизия. Борисов, време е за оставка. Запази поне малко от достойнството си и от това на партията си", обърна се Манолова към министър-председателя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във