Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова настоя комисията по ревизията да бъде продължена

Парламентарната група на "Изправи се, ние идваме" ще внесе проект работата на Комисията по ревизия да продължи и в този парламент. Внасят също искане за изслушване на министъра на правосъдието и на МВР по повод искането за отстраняване на главния прокурор, съобщи Мая Манолова.

От групата искат и създаване на анкетна комисия за разследване на полицейското насилие по време на миналогодишните протести и разследване на подслушванията на опозицията, гражданските активисти, журналисти и  на хората от протестите, заяви Манолова.

Бившият омбудсман заплаши, че ако в парламента започне подмяна, от "Изправи се, ние идваме" ще излязат по улиците и ще организират нови протести. 

"Нашата главна задача в това Народното събрание е да изпълним волята на обикновените хора на България да живеят в справедлива, богата, просперираща правова държава, в която всеки почтен човек да се чувства справедливо оценен и подкрепен", каза още Мая Манолова. 

По думите й групата на  "Изправи се, ние идваме" е готова за разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България".

"Хората очакват от формациите на протеста да се обединят и да извършат пълна трансформация след десетилетия на застой. Очакват да застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта", отбеляза Манолова

Facebook logo
Бъдете с нас и във