Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова към Борисов: Идете си с мир, не правете политическа криза

Не се страхувайте да си тръгнете, г-н Борисов. Не превръщайте паниката и страховете си в политическа криза. Това не е заговор, това не е конспирация, просто на хората им омръзна от Вас. Тръгнете си с мир и вярвайте в законите, които Вашето мнозинство прие през последните десет години. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в свое видео на живо във Фейсбук във връзка с извънредния брифинг на Бойко Борисов и ГЕРБ, на който премиерът замеси и името й. Пресконференцията пък беше по повод появили се в някои медии снимки от спалнята на Борисов, а преди това - аудиозапис с глас, който много прилича на неговия.

„Страх ли Ви е г-н Борисов? Не се страхувайте. Никой не смята да Ви убива. Няма нужда да спите с пистолет до възглавницата, просто си лейте куршум, ако толкова ви е страх. Няма нужда да се страхувате за живота Ви, но с право се страхувате от хората, от разследването, от ревизията, от изборите”, допълни Манолова.

Тя призова премиера да не ни въвлича в неговия водевил. „Ние не сме агитка, не сме зрители, това не е мач. Това е държавата, която управлявате в последните десет години. Държавата, която превърнахте в султанат, в театър на абсурда”, подчерта лидерът ан „Изправи се.БГ”.  

Манолова посочи, че хората, които са бити в домовете си, нямат пистолет. „Хората, на които се опитвате да пробутвате зрелища, са без хляб, защото Вие им го отнехте. Тези хора не се оплакват, те работят на 2-3 места, за да Ви пълнят хазната и резервоара на джипа. Не се опитвайте да се изкарвате жертва точно пред тях, защото те са жертва на едноличната Ви власт”, каза още бившият омбудсман.

„Господин Борисов, време е да си тръгнете. Не е страшно да си тръгнеш с мир, защото всички ние можем без вас. България ще я има и след ГЕРБ”, категорична бе тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във