Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова критикува Фандъкова за обявяването на две обществени поръчки преди местните избори

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова критикува настоящия столичен кмет и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова за обявяването на две обществени поръчки преди местните избори през октомври.

Става въпрос за поръчките за изгаряне на преработено гориво и за извозването му. Пред сметището в Долни Богров Манолова обясни, че София харчи милиони за производство на гориво, което после заравя в земята. 

"Ние заравяме пари. Това са парите, с които трябваше да поевтинее парното на столичани според обещанията на кмета Фандъкова. 15 милиона за горене, пет милиона за транспорт, 27 милиона за завода за боклук плюс три милиона лева за това депо, или общо 50 милиона лева. Тези поръчки направени в последният момент и свързани със сметосъбирането, с боклука, на София много намирисват".

В отговор кметът на столицата Йорданка Фандъкова посочи, че има разработен проект за изграждане на инсталация с използване на био горивото в завода за отпадъци, с което наистина парното би могло да поевтинее.

"Може би не знае, че ние имаме разработен проект за изграждане на инсталация с използване на RDF гориво от завода за отпадъци, с което, да, наистина да може да поевтинее парното. Този проект трябва да се развие. Бих се радвала много да чуя предложения за решение на проблемите. Аз си спомням много добре господин Станишев преди години береше макове на поляната, на която днес сме изградили най-модерния завод за преработка на отпадъци".

Facebook logo
Бъдете с нас и във