Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова: ''Изправи се! Мутри вън!'' е печеливш формат

"Нарастването на доверието към "Изправи се! Мутри вън!" предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията, слава богу с халосни патрони. Ние сме заедно, един печеливш формат няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента с повече депутати и ще продължим целите, които си поставихме – разграждане на мафиотския модел, освобождаване на бизнеса от рекета, свободна пазарна икономика, свобода за гражданите, връщане на демокрацията, съдебна реформа, върховенство на правото, повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, зелени политики“. Това заяви Мая Манолова при регистрацията на коалицията "Изправи се! Мутри вън" в Централната избирателна комисия за предстоящия парламентарен вот на 11 юли.

От коалицията са решени да изпълнят целите си в същия формат и със същия ентусиазъм, подчерта Манолова. Тя коментира факта, че "Движение 21" на Татяна Дончева остава част от формацията, след като проведе неуспешни преговори с БСП.

"Не е лесно човек да прави коалиция. Ние сме различни, пъстри, но именно в това е нашата сила. Не сме военна рота, в която да има единоначалие", заяви Манолова.

Коалицията внесе в избирателната комисия 6 хиляди подписа, събрани от София и местните структури.

В неделя бе подписано коалиционното споразумение. Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ включва Гражданската платформа „Изправи се.БГ“, "Отровното трио" и три партии мандатоносители – "Движение 21", Движение "България на гражданите" и "Единната народна партия".

Facebook logo
Бъдете с нас и във