Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова и ''Отровното трио'' регистрираха в ЦИК коалицията си

Коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" внесе в Централната избирателна комисия документи за участие в парламентарните избори

Коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" внесе в Централната избирателна комисия документи за участие в парламентарните избори на 4 април. Събрани са 5507 за регистрация на обединението. 

"Вече има алтернатива на модела на Борисов и тази алтернатива е нашият план за неотложна закрила на обикновените хора в България", заяви лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Приоритети на новата коалиция ще са повишаване на доходите, ревизия на управлението и съдебна реформа, която включва разформироване на прокуратурата в настоящия ѝ вид. В програмата е записано и преизчисляване на пенсиите, необлагаем минимум до 650 лева, 1000 лева минимална заплата и пряка помощ за малкия и средния бизнес, за да запазят работни места. От коалицията не се притесняват, че ЦИК може да им откаже регистрация заради името, тъй като нямало юридически основания.

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" и Татяна Дончева, чиято партия "Движение 21" дава регистрацията си на коалиция "Изправи се! Мутри, вън!", допълниха, че не се притесняват и от обвиненията на участниците в продължаващите и сега протести, че са откраднали лозунга им.

"Чисто юридически, актовете на ЦИК подлежат на обжалване пред Върховния административен съд", изтъкна Дончева. "Което ние ще направим, естествено“ допълни Хаджигенов и обясни защо е избрано това име: "Който се разпознава като мутра, да се чувства притеснен. Това е една от идеите."

Facebook logo
Бъдете с нас и във