Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова: Целият подземен свят помага на Фандъкова

„Готова съм на дебат с г-жа Фандъкова преди балотажа. Нека да дойде и публично да обсъдим проблемите на София”, заяви в студиото на „Здравей, България” кандидатът за кмет на София Мая Манолова. 

Според нея поведението на Фандъкова е последователно. „В рамките на кампанията преди първия тур тя бягаше от дебати. Тя избяга от разговор пред студентите в Софийския университет и пред младежките организации. Отказа участие и на хората от „Спаси София”, които ни поканиха днес”, поясни Манолова.

Тя допълни, че финансите, които са вложени в кампанията й, може да види всеки в реално време в интернет. „Информация за парите има на сайта на кампанията ми. Не чух колко пари г-жа Фандъкова е похарчила за кампанията си. Не стана ясно колко струват билбордовете, с които тя разполагаше”, заяви независимият кандидат за кмет на София. 

38 000 гласа е разликата между двете дами на първия тур от изборите. „Това е нищожна разлика, която може да бъде стопена и доволните усмивки на г-н Борисов и на ГЕРБ да изчезнат. Всичко зависи от гражданите. Не могат да бъдат купени толкова гласове, че да удавят вота на хората”, каза още Манолова.

„Публично известно е, че целият подземен свят е мобилизиран да прави изборите на г-жа Фандъкова. Вотът й е организиран. Има подаден сигнал от адвокати за подобни нарушения в изборния ден. Фандъкова е фаворит на ромския вот. Всеки може да проследи секциите във „Факултета” и във „Филиповци”. Да се гласува ударно рано сутринта е съмнително. Според социолозите съотношението между двете ни беше 40 към 10 преди 10.00 ч”, каза още Мая Манолова.

По думите й лъжите на предизборния щаб и на г-жа Фандъкова продължават. „Показах многократно кои са хората в моя екип. За разлика от нея не влизам в пазарлъци с партийни централи. Не си купувам подкрепата и не раздавам постове”, категорична е Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във