Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова: Борисов ме молеше да не се кандидатирам за кмет на София

"В момента не правя партия и не се занимавам с партийно строителство. Тръгвам из страната, за да чуя хората и да кажем ясно, че икономическите мерки на това правителство не стигат до обикновения човек и че Бойко Борисов продължава да пилее парите на българските данъкоплатци. Ще поискаме ревизия." Това заяви бившият омбудсман и лидер на гражданската платформа "Изправи се. БГ" Мая Манолова, след като на седящ протест пред Министерския съвет преди няколко дни поиска оставката кабинета, ревизия на властта и направи заявка за завръщане в политиката.

Тя анонсира план за възстановяване на загубите от COVID-19 с 19 мерки за 19 месеца и изтъкна, че времето на това управление вече е изтекло.

"Решението как ще участваме ще го вземем заедно с гражданите, след като обиколим цялата страна в края на месец юли. Хората, които се събраха на протеста, поискаха ревизия, попитаха къде са парите. Тези хора са алтернативата и новата политическа сила, която се появява. Аз поех ангажимент, че тя ще стане първа политическа сила. Ние заявихме, че ще участваме на изборите", каза Манолова пред БиТиВи.

Бившият обществен защитник отрече в момента да прави партия. Тя допълни, че амбицията ѝ е насочена към това народното недоволство да се излее в урните и срещу настоящото управление да излязат хора, които се смятат за демократи.

По повод думите на премиера Бойко Борисов, че тя му се е молила да стане омбудсман, лидерът на "Изправи се. БГ" посочи, че това е "паник атака и посттравматично разстройство".

"Психолозите обясниха много подробно какви са последствията от коронавируса – ето ги последствията", отбеляза тя, визирайки премиера.

"Не съм се молила на Борисов, но той ме молеше да не играя за кмет, защото знаеше какво ще се случи на изборите. Той загуби вота на гражданите, въпреки че впрегна целия подземен свят. Той загуби вота на хората, но спечели броенето в зала "Арена Армеец", категорична е Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във