Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова била позитивна, а кампанията - мръсна

Предизборната кампания е много мръсна и заливането с нечисти течности започна много преди старта ѝ. Прави се всичко възможно да се покаже, че сме еднакви и промяна няма да има. Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова. По случая с нарязаната ѝ с нож предизборна шатра пред НДК тя добави, че вече е подала жалби. И попита дали е нормално пред НДК, където са дадени милиони за видеонаблюдение, да не може да се установят нарушителите.

"Очаквам, че искат да ме извадят от равновесие. Заложила съм на позитивна кампания, не се крия зад вандали и платени говорители. Така ще правя тази кампания", подчерта Манолова. По думите ѝ Народното събрание не е намерило време да се занимае с важни за хората закони като този за частния фалит. Тя отново акцентира върху това, че не работи партийно и "цветно", а е граждански кандидат. Зад нея стоят хора, на които им е писнало да гледат как парите им изтичат. "На хората им писна да бъдат управлявани чрез заплахи", каза още бившият обществен защитник пред Bulgaria ON AIR. 

Тя допълни, че вече е подписала споразумения за качеството на въздуха, за проблемите с презастрояването и уточни, че не е приемала ничия програма, заради гражданската си кандидатура. "Имам ясна биография. Опитите да вадят лъжи от нея са обречени на провал, защото съм под прожекторите 15 години", отбеляза кандидатът за кмет на столицата. И заяви, че ще работи в "палитра от цветове", ако бъде избрана. Планира също така създаването на граждански борд за обсъждане на важните за хората теми.

5000 места в детските градини не достигали през 2008 г., 10 години по-късно, според  Манолова, отново толкова не достигат. Броенето трябвало да е различно - не колко детски заведения са построени, а колко ни трябват. Това е едно от първите неща, с които тя посочи, че ще се заеме, ако бъда избрана за градоначалник.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във