Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова без партия и листа за общински съветници

На първата си пресконференция след като бе издигната за независим кандидат-кмет на София Мая Манолова отрече твърденията, че ще прави партия.

"Фейк новина от официозите на властта е, че ще правя партия. Нямам намерение да се занимавам с политическо строителство", посочи Манолова и уточни, че ангажиментът й е към столицата и цели да докаже, че София може да се управлява за и с гражданите. Тя подчерта, че ще разчита на подкрепа от всички хора, които искат промяна, независимо от това дали са леви, десни, центристи, либерали или консерватори. Според нея проблемите на града нямат цвят и само чрез обединение може да бъде разграден сегашният модел.

Бившият омбудсман обясни, че кампанията й ще се финансира съвсем открито и прозрачно. "След като инициативният комитет се регистрира в ЦИК ще обявим банкова сметка и електронна платформа, на която всеки ще може да дари пари в размер до една работна заплата - 560 лева. Ще качваме информацията за размера и дарителите на сайта си", посочи тя. Кандидат-кметът поясни и че няма да се приемат дарения от фирми и корпорации, а само от хората. Ще се харчи само това, което е събрано. Манолова посочи, че няма да подкрепя независими кандидат-кметове на други населени места, както бяха поискали някои от нейните поддръжници."Няма да имам собствена листа, нито ще декларирам подкрепа за конкретна листа с общински съветници", отбеляза тя и допълни, че в общинския съвет ще разчита на доброто сътрудничество с представители от различни цветове.

Според нея кметската кампания, ще е "нечестна, агресивна и подла"."Върху мен бяха изсипани безумни обвинения, инсинуации и опити да бъда дискредитирана от официозите на властта. Така че кампанията ще е тежка, компроматна и с непозволени удари. В паника са и има защо да се боят от мен. Ще разградим сегашния модел тухла по тукла", категорична е Манолова.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във