Банкеръ Daily

Общество и политика

Манолова: Ако БСП иска да спечели местните избори, трябва да търси обединение

"Ако левицата иска да спечели предстоящите местни избори, трябва да търси път към обединение и вместо да гори мостове, да ги създава", призна депутатът от левицата Мая Манолова в Кюстендил. Тя допълни, че местният вот е изключително важен, защото хората наистина имат нужда общините да работи за социални приоритети.

Манолова допълни, че не вижда нищо лошо, ако в община Кюстендил бъдат направени необходимите действия за обединение на лявото пространство и дори центъра.

"Ние имаме един основен политически опонент - ГЕРБ и Реформаторския блок, така че партньорството с всички останали формации е приемливо, когато е в интерес на гражданите", каза още тя.

По повод предстоящото окончателно приемане на Закона за Сметната палата депутатът заяви, че от ГЕРБ не изневеряват на лошите си практики и отново едно от първите им действия е да назначат свои удобни хора. По думите й в закона има много скандални текстове, като този, който предвижда всички одити, започнати по стария закон, дори и приключилите, да започнат по новия ред.

"Това означава, че десетки хиляди проверки и актове ще бъдат анулирани", предупреди тя.

Манолова посочи, че ще подкрепи стратегията за съдебна реформа, но ще изкаже своите притеснения и страхове от проекта, внесен от управляващите. "На първо място съществува опасността самата идея за съдебна реформа да бъде опорочена, да се окаже един блъф на управляващите, чрез който те ще се опитат да наложат свои влияния в съдебните органи", посочи още червената депутатка.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във