Банкеръ Daily

Общество и политика

Манол Генов: Съветниците на Борисов да не го подвеждат към подсъдимата скамейка

Като имаме такъв ръст на доходите, защо сме все още на последно място в ЕС по редица показатели? Това попита в телевизионно интервю новоизбраният член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат Манол Генов. Като пример за такива показатели той даде фактите, че все още сме най-болни, с ниски заплати и пенсии, които не са адекватни на европейските равнища.

По думите му хвалбите от страна на управляващите са много - има ръст, покачват се доходите, но все още 1,5-2 млн. българи живеят на ръба на оцеляването. Според Генов се отчита икономически ръст, но бюджетът се прави по един и същи начин - летвата се смъква, за да може по-лесно да бъде прескочена. "За да достигнем средноевропейски равнища, с този ръст, ще са ни необходими 20-30 години", коментира още левият народен представител.

По повод коментарите на премиера Бойко Борисов по негов адрес, Генов заяви, че съдебното дело срещу него (за купуване на гласове в Асеновград) вече е затворено, окончателно и необратимо, а причината е „влязло в сила съдебно решение“.

"Премиерът е длъжен да знае какво значи това", категоричен беше социалистът. Той призова тези, които съветват Борисов, да не подвеждат премиера към подсъдимата скамейка. Генов обясни, че за клевета засегнатата страна може да търси своите права в съда. "Нека се въздържа за в бъдеще от подобни коментари", призова премиера Манол Генов.

Народният представител посочи, че дори и от чужбина Борисов продължава да се занимава с БСП. По думите му това, че премиерът коментира нонстоп левицата, показва, че действията на партията са заплаха за неговия комфорт в управлението. Социалистът попита дали някой коментира напрежението в ГЕРБ, Цветанов прави ли паралелни структури и какво се случва там.

Попитан за промените в БСП, Генов отговори, че съставът на Изпълнителното бюро на БСП се избира по предложение на председателя на партията. Той подчерта, че Нинова е обяснила своите мотиви за разширяването му, сред които - да има представители в бюрото на повече региони, да има и повече народни представители за засилване на комуникацията между Парламентарната група и тясното партийно ръководство.

"Чака ни сериозна работа за подготовка и провеждане на кампанията за местни избори 2019", заключи социалистът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във