Банкеръ Daily

Общество и политика

Мангъров и Мутафчийски не щат да стават "Мъж на годината"

Венцислав Мутафчийски и Атанас Мънгъров.

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров категорично отказа номинацията за "Мъж на годината".

"Какво значи "Мъж на годината", първо? По какво ще мерим мъжествеността - по дължина, по дебелина, по какво... Това са пълни глупости. Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността. Айде моля ви се...", каза ядосано Мангъров пред медиите.

Лекарят подчерта, че няма никаква възможност да промени мнението и настоя журналистите да не го занимават повече с подобни "излагации".

Преди това генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски отказа номинацията. Шефът на ВМА посочи, че е бил изненадан, че е попаднал в този списък и няма никаква представа кой го е предложил. 

По световна традиция в номинирането на “Мъж на годината” участват екипите на медиите - организатори, също общественици и интелектуалци. След това публиката има решаващ глас за избор между тримата номинирани за “Мъж на годината”. Удостоени с титлата “Мъж на годината” и съпътстващата я сабя, символ на чест и достойнство, са били Филип Димитров, Иван Костов, Желю Желев, Петър Стоянов, Стефан Софиянски, Бойко Борисов, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Веселин Топалов, Пламен Константинов и други.

В историята на конкурса двама номинирани са подавали молба за оттегляне от процеса по лични причини - това са номинациите на главния прокурор Борис Велчев и на треньора на “Левски” Станимир Стоилов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във