Банкеръ Daily

Общество и политика

Малкият Александър от Перник все още е в неизвестност

Малкият Александър от Перник, който изчезна в петък, все още е в  неизвестност въпреки усилията на многобройно служители и доброволци, които го издирват. В търсенето на 12-годишното дете днес се включиха и водолази и спелеолози.

Момчето вече четвърти ден остава в неизвестност.

В мащабната акция по издирването на малкия Сашко участват всички служители от пернишката дирекция на полицията, пожарникари, представители на СДВР, на Жандармерията, на Столична община, планински спасители с кучета, следови кучета и хиляди доброволци. Към тях днес се присъединиха водолази и пещерняци, използват се дронове с термокамери и хеликоптер - проверяват се абсолютно всички сигнали, и видео кадри.

"Гледат се много видеозаписи, ангажирани са доста служители и в МВР, и в общината да гледат постоянно – видеонаблюдението ни покрива немалка част от градската територия. Виждате и днес колко служители са ангажирани отново, пак се претърсва, това са десетки километри, които са обходени. Почти няма място, където вече да не е обходено. За съжаление, няма резултат. Мина много време, колкото повече минава, нещата се усложняват", каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Работи се по всички възможни версии за изчезването на детето. По-рано днес наблюдаващият прокурор Албена Стоилова заяви, че от събраните доказателства към настоящия момент няма данни детето да е жертва на престъпление.

"До момента са разпитани свидетели от близкия кръг на детето, които са го обгрижвали и са имали непосредствен контакт с него. Установени са неговите личностови особености и навиците му, начинът, по който е било обгрижвано, медицинското обслужване, което му е било осигурено", посочи прокурор Стоилова.

Директорът на областната дирекция на МВР Павел Млеканов отправи апел към перничани: "Нека да се обаждат на 112, нека да подават сигнал, въпросът е ние да го знаем това нещо веднага и на момента. Сега има сигнали от цяла България. Няма значение кой подава сигнала, сигналът ще се провери".

Facebook logo
Бъдете с нас и във