Банкеръ Daily

Общество и политика

Майките "подлъгали" Марешки да поиска оставката на Симеонов

Патриотичната коалиция между "Воля" и НФСБ е основната новина на тези избори. Това обяви лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки. Той допълни, че в новото обединение са добре дошли всички партии с патриотични възгледи. 

"Битката започна. Всички, които милеят за тази кауза и не искат да разпиляват патриотичния вот в полза на други формации – да се включат. Очакваме пълна мобилизация на патриотичния вот. С Валери Симеонов ни събра фактът, че можем да загърбим егото си", каза Марешки пред bTV.

Председателят на "Воля" коментира и ситуацията около протеста на майките на деца с увреждания, когато самият той поиска оставката на сегашния си партньор и лидер на НФСБ Валери Симеонов. По думите му, тогава не е използвал обидни квалификации към Симеонов и медиите преувеличавали. 

"Всички бяхме заблудени. Няколко жени, които се обявяват за представители на майките на деца с увреждания, успяха да подлъжат всички. Те идваха на среща с мен и ме подлъгаха. Накрая се оказа, че са партийно формирование на един провален политик от миналото. Това излезе една голяма измама, за да си направят партиен проект и да вкарат в парламента един човек (бел. ред. Мая Манолова, която подкрепя майките от "Системата ни убива")", коментира Марешки. 

Той посочи, че Симеонов не го е питал за исканата оставка. Коментирали са програмите на партиите. Веселин Марешки призна, че от доста време са водени разговори с НФСБ за обединение на "независимите патриотични сили". За отделянето на ВМРО и разпада на "Обединени патриоти", той е на мнение, че причината е его. 

Политикът заяви, че е време младото поколение да влезе във властта, а лица като Татяна Дончева, Мая Манолова и Христо Иванов да отстъпят. Той не обръщал внимание на коментарите в социалните мрежи и на новия прякор на коалицията, който стана популярен в мрежата – "НеВоля" (от НФСБ и "Воля"). 

Лидерът на "Воля" смята, че АЕЦ "Белене" няма да бъде разделителна линия в отношенията му със Симеонов. Той призна, че е русофил, но беше категоричен, че винаги ще постави интересите на България на първо място. 

"Само пълен идиот може да твърди, че аз строя незаконно в Морската градина. Този строеж, с който един пропаднал политик ходи да се снима... Той е бил министър, когато този кокошарник е бил там. Христо Иванов да каже дали е законен. Този строеж е бил там много преди аз да го купя", заяви Марешки по повод строежа във варненската Морска градина.

"Знаете колко бой изядох и заради това не съм във властта, защото при мен идваха мастити бизнесмени и ми казваха: "Затваряш бензиностанциите и ставаш вицепремиер". Това се случи в началото на мандата“, коментира председателят на "Воля" във връзка със заявката на новото обединение, че ще се бори с "олигархичните зависимости".

Facebook logo
Бъдете с нас и във