Банкеръ Daily

Общество и политика

Майките на деца с увреждания прекратяват протеста

Майките на деца с увреждания прекратяват своя протест пред Министерския съвет, тъй като Народното събрание гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Те обявиха пред БНТ, че палатковият лагер до Народното събрание остава до осъществяване на желаната от тях социална реформа и приемане на законите за хората с увреждания.

Днес парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов, който предизвика възмущение сред майките, след като ги нарече пред медии "кресливи жени" с "уж болни деца". 

Попитана каква е оценката ѝ на протеста на майките на деца с увреждания, Николова отговори: „Разбирам майките дотолкова, доколкото те наистина са преживели много. Аз също съм майка и това е важно да се отбележи. И един от моите приоритети ще бъде българското дете“.

Николова посочи, че ако някоя от майките иска диалог с нея, тя е готова на такъв. „Като член на кабинета при заявено искане за среща от страна на конкретна група, винаги съм готова за такава. С моето поведение и с моите действия към момента не съм направила нещо, с което да формулирам конкретно отношение към майки или към друг“, коментира тя,

Facebook logo
Бъдете с нас и във