Банкеръ Daily

Общество и политика

Майките на деца с увреждания: Нито една партия да не се възползва от нас

Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" заявяват, че протестът с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов има граждански характер и морални основания. Те посочват това в своя позиция по темата.
 
„Всяка политическа сила, която смята нашето становище за основателно, може да окаже подкрепа на искането ни за оставка. Но нито една политическа сила не бива да си въобразява, че ще гради развитието си на гърба на нашето искане, което е видно желание и на 81 на сто от българските граждани“, заявяват майките от „Системата ни убива“, цитирани от "Дарик".
 
Според тях спекулациите по тази тема обслужват единствено възможността на Симеонов да остане на поста си. Майките от инициативата допълват, че „отношението на български държавен служител към суверена, изисква уважение и диалог. Министерски съвет не е място, където човек тепърва да бъде превъзпитаван“.
 
Родителите на деца с увреждания и други граждани ще протестират за шестнадесети пореден ден с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във