Банкеръ Daily

Общество и политика

Майките на деца с увреждания искат оставката на Симеонов и още 118 депутати

Майките на деца с увреждания ще протестират в късния следобед пред Народното събрание. Предвижда се шествието да стигне до Орлов мост. 

Протестиращите настояват лидерът на НФСБ Валери Симеонов да подаде оставка като зам. -председател на парламента. "Ние не искаме само неговата оставка. Искаме оставката на всеки един депутат, който е натиснал бутона "за", заяви една майките пред БНР.

Майките на деца с увреждания ще протестират в късния следобед пред парламента срещу избора на Симеонов. Предвижда се шествието да стигне до Орлов мост. 

Симеонов беше избран със 118 гласа за, 6 против и шестима въздържали се. 

В 12.00 часа ще се проведе и протест в подкрепа на  Симеонов. Браншови организации обявиха, че излизат в защита на заместник-председателя на Народното събрание под надслов "Демокрация или диктатура". Събитието ще се състои пред сградата на парламента.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застанаха зад избора на Симеонов. Самият той за пореден път изтъкна, че протестите срещу него са "намеса в реда на парламента". 

На 20 ноември депутатите избраха Симеонов за заместник-председател на Народното събрание по предложение на парламентарната група на "Обединени патриоти". Преди местните избори националистите останаха без представител в ръководството на парламента, тъй като от групата бяха изключени лидерът на "Атака" Волен Сидеров и двама негови съпартийци. Останалите четирима атакисти сами напуснаха. Между тях беше и юристът Явор Нотев. Така той трябваше да освободи заместник-председателския пост, защото независими народни представители нямат право да го заемат.

Ден по-късно майките на деца с увреждания и граждани от сдружение "Системата ни убива всички" започнаха протести срещу избора на лидера на НФСБ за високия пост. Според тях той няма моралните качества да бъде на него, тъй като беше принуден да подаде оставка като вицепремиер заради грубо отношение и обидни думи към жените с болни деца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във