Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова заведе дело срещу Борисов за 15 000 лева

Мая Манолова е внесла до Районния съд в София искова молба срещу премиера Бойко Борисов, съобщиха от щаба на гражданския кандидат за кмет на София. Тя е за неимуществени вреди от „неистински и опозоряващи твърдения“ отправени в телевизионно интервю на Борисов. Искът е на стойност 15 000 лева.

Манолова основава иска си на интервюто на премиера в сутрешния блок на БТВ миналия петък. Тя посочва, че в медийната си изява "Борисов пряко внушава неверни клеветнически твърдения с ясно съзнание за тяхната невярност и при пълна липса на доказателства и дори физическа възможност тези събития да са се случили".

В телевизионната си изява Борисов обвини Манолова, че едва ли не склонява роми да гласуват за Фандъкова, за да може да бъдат заснети и поснати в социалните мрежи. Прозвуча сякаш Манолова купува гласове на роми за Фандъкова, за да бъде уличена партия ГЕРБ в купуване на гласове. Тези твърдения изглеждат абсурдни.

В иска си Мая Манолова посочва още, че в столичния квартал "Воляук" няма ромска общност и лидери, за каквито премиерът говори. Бившият омбудсман твърди и, че не поддържа връзка с "Братя Галеви", които са "в неизвестност за мен, за полицията и за българските граждани от датата на постановяване на присъдата им, благодарение на бездействието на изпълнителната власт, оглавявана от г-н Борисов".

Ако спечели делото срещу премиера Борисов и ѝ бъде присъдено обезщетението, Манолова възнамерява да дари парите за построяването на детска площадка във Волуяк, заявиха от екипа ѝ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във