Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова заплаши с протест, ако отново отложат машинното гласуване

S 250 e4fc746f 43d8 4cd3 b0fa f1eb7de2c963
S 250 98233e09 196e 44cb 958e d2fe244c61c7

Ако управляващото мнозинство отново се опита да отмени машинното и електронното гласуване за следващите избори, излизаме на протест. Това ще са следващите големи протести. Няма да седя и да гледам как властта отново ще открадне изборите от хората. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите във Варна.

„Този път има алтернатива, има опонент. Борисов е свикнал да играе на уреден мач, с една врата. Специално за местните избори машинното гласуване беше отменено, за да си нагласят резултатите в страната”, допълни Манолова.

Преди това председателят на „Изправи се.БГ“ посети района на Варненския залив, където е аварирала канализационна тръба. „До края на деня от „Изправи се.БГ“ ще съберем 210 лв. за ваучер за премиера Борисов да отиде и да се изкъпе във Варненския залив. 210 лв. са ваучерите, които правителството ще даде на хората на първа линия за почивка на българското Черноморие. Борисов да дойде и да открие сезона”, каза Манолова.

Тя допълни, че Гражданската платформа е стартирала обиколката си на 23 май след протеста и ще приключи обиколката в края на юли на същото място – пред Министерския съвет. „Дотогава ще имаме ясен план как ще се явим на избори. Засега няма да правим партия, не правим партийно строителство и не виждам гражданския ни субект в политическа дреха”, категорична бе Манолова.

Тя посочи, че имат партньори в Севлиево, в Габрово, в Пещера, в Смолян, във Видин, в Стара Загора, в Шумен, в Добрич, във Варна. „Това са хора, с които ще продължим да работим. В субекта, който ще създадем, на преден план ще бъдат гражданските организации и инициативните комитети. Какъв ще е окончателният формат ще решим заедно”, каза още Манолова.

Бившият омбудсман подчерта, че близо 12 млрд. евро, които се чакат от Европейския съюз от Фонда за възстановяване, няма да бъдат дадени, ако няма представени от правителството програма и план за възстановяване на икономиката.

„Поех ангажимент, че с гражданите ще станем първа политическа сила. Предложенията на „Изправи се.БГ” не са леви или десни, проблемите на хората не са леви или десни, а са свързани с липсата на работа”, подчерта Мая Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във