Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова се регистрира за местните избори

Мая Манолова подаде документи за регистрация за кметските избори в София в Общинската избирателна комисия.  Започва и събирането на необходимите 2500 подписа за участието на Манолова в местния вот наесен. Бившият омбудсман обяви, че ще финансира кампанията си единствено от малки дарения на граждани и няма да разчита на пари от корпорации.

Кандидатурата й е издигната от Инициативен комитет начело с Никола Вапцаров - едно от популярните лица от протестите срещу застрояването в столичния квартал "Лозенец" и изграждането на небостъргача "Златен век". 

В инициативния комитет членуват и хора, организираните от които протести Манолова е подкрепяла като омбудсман. Сред тях са уволнената от болница "Токуда" медицинска сестра Мая Илиева, инициаторът на "Системата ни убива" Вера Иванова, както и майки на деца с увреждания, които протестираха с месеци пред парламента.  

Мая Манолова е подкрепена още от рапъра Кристиан Талев-Криско, певиците Кристина Димитрова, Марияна Попова и Анелия, както и от актьора Веселин Плачков. 

Както и от бившия конституционен съдия Красен Стойчев, журналистката Невена Андонова и олимпийския шампион по борба Армен Назарян.

Очаква се БСП да подкрепи Манолова на кметските избори в столицата. 

Пред журналисти бившият омбудсман посочи, че отдавна е предупредила, че предстои мръсна кампания за местния вот. Денят на Съединението обаче не бил моментът да се говори за това.

"Отказваме да се възползваме от възможността от подкрепа от корпорации и фирми. Ще приемаме единствено и само дарения от граждани. Зад мен като граждански кандидат стоят гражданите, не олигарсите. Не фирмите. Ще разчитам на гражданите", заяви още Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във