Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова: Протестният вот е първа политическа сила

"Ще бъдем в парламента. Има огромни нарушения и остава борбата да опазим резултата си." Това заяви един от лидерите на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова. Тя направи коментар на първите оповестени екзитполове след края на изборния ден. Според първите данни на социолозите формацията на Манолова прескача 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание.

"ГЕРБ загуби тези избори, протестният вот спечели. Протестният вот е първа политическа сила, но какво ще се случи, нека да изчакаме резултатите", посочи Манолова.

Тя подчерта, че "Демократична България" и формацията на Слави Трифонов не са нейни конкуренти, голямата битка е срещу партиите на статуквото – ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Мая Манолова изключи сътрудничество с ГЕРБ и ДПС. "Най-важното е, че хората излязоха и гласуваха въпреки опитите на властта да саботират изборите и да сплашат хората. Това показва, че хората искат промяна и парламент, който да има висока представителност", смята тя.

Десетки сигнали за купуване на гласове в ромските квартали в София и в Пловдив са получили в платформата "Изправи се! Мутри вън!", обяви на брифинг по-рано днес лидерът на формацията: "Целта е ясна - да бъде компенсиран низходящия ред на управляващите и воеводската патерица на властта да влезе вместо нас. Да бъдем потопени като вот и вместо нас, в последните часове с масово купуване на гласове, по този начин да си осигурят четвърти незаконен мандат."

Мая Манолова предупреди председателя на Информационно обслужване Михаил Константинов, че от "Изправи се! Мутри вън!" правят паралелно преброяване: "Константинов да не се опитва да краде гласове, както е било досега."

Facebook logo
Бъдете с нас и във