Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова: Протестиращите осребриха дейността си

Хората участвали на протестите осребриха своята дейност и вече са овластени, като по този начин започнаха да правят това срещу, което протестираха - скандални назначения, уволнения и реставрация на управлението на ГЕРБ. Това каза червеното острие Мая Манолова, която ще води листата на "БСП лява България" в област Кюстендил пред Би Ти Ви.

Според нея протестите не са оставили впечатление, че искат да върнат ГЕРБ на власт и то по един неестествен начин, а хората са се поддали на изкушенията на властта. "Когато не си спечелил изборите и си влязъл през задната врата, не е коректно да правиш рокади", каза Манолова. С което показа късата си памет, след като управлението на БСП и ДПС просъществува малко повече от година, въпреки че нито една от двете партии не бе спечелил изборите.

По думите й служебните министри не разбират, че правят "мечешка услуга" на ГЕРБ като връщат техни скандални кадри и даде няколко примера. "Съгласете се, че зам-кмет на Бургас, който стана зам.-министър на Околната среда, няма как да не бъде представител на ГЕРБ, при условие че кметът на града Димитър Николов е зам.-председател на ПП ГЕРБ", каза Манолова. Тя сподели същото за шефа на ВиК - Добрич, заместник-кмета на Пловдив, който стана областен управител на Пловдив и завърналия се в Агенция "Митници" Ваньо Танов. Манолова обвини служебното правителство като каза, че то трябва да бъде неутрално и основната му задача е да подготви честни избори, а в действителност работи за ГЕРБ.

Манолова сподели още, че БСП е разбрала своите грешки от партньорството си с ДПС и че социалистите няма да повторят тези действия в следващите управления. "Действията и политиката, които водеше БСП бяха най-адекватните на фона на останалите политически сили", подчерта бившият заместник-председател на Народното събрание и припомни, че представители на ГЕРБ и ДПС са искали въвеждането на банкова ваканция у нас.

"Ние отиваме за победа на предстоящите избори. В едно състезание влизаш, когато си убеден, че можеш да го спечелиш. Това е нашата непосредствена задача", закани се Манолова. По думите й след резултатите от европейските избори БСП може да влезе с ясни и прозрачни отношения в управлението на страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във